6 years ago
0 0
  Pro gradu-projekti: Kärsäkäs ja kasvitauti samalla isäntäkasvilla

Luonnossa sama kasviyksilö voi olla useiden eri lajien hyödyntämä. Antagonistien vaikutuksia kasveihin on tutkittu paljon, mutta siitä kuinka eri antagonistit vaikuttavat toisiinsa tiedetään edelleen vähän.

Etsimme opiskelijaa pro gradu -hankkeeseen, jonka tavoitteena on selvittää kuinka heinäratamon (Plantago lanceolata) sienitauti (Podosphaera plantaginis) ja ratamon lehtiä syövä kärsäkäs (Trichosirocalus troglodytes) vaikuttavat toisiinsa. Erityisesti tutkimuksessa selvitetään (1) voiko kärsäkäs levittää sienitautia ja (2) vaikuttaako ravintokasvin sienitauti kärsäkkään käyttäytymiseen?

Tutkimuksen suunnittelu ja valmistelu tapahtuu kevättalvella 2014, ja kokeellinen työ suoritetaan pääasiassa heinä-elokuun aikana. Työn suorituspaikkoina toimivat Lammin Biologinen asema ja Ahvenanmaa.

Gradulaisena toivomme sinulta:

  • Tilastollisten perusmenetelmien hallintaa
  • Hyvää kirjoitustaitoa
  • Kykyä itsenäiseen työskentelyyn
  • Hyvää organisointikykyä

Sinulle tarjoutuu mahdollisuus työskennellä osana aktiivista ja kansainvälistä tutkimusryhmää, ja pääset oppimaan tärkeitä menetelmiä ja konsepteja evoluutioekologian saralla. Työstä maksetaan palkkaa, lisäksi autamme sinua gradustipendien haussa (Lammin Biologinen asema, Societas Pro Fauna et Flora Fennica, Vanamo).

Mikäli olet kiinnostunut tai sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä Markoon marko.j.nieminen@helsinki.fi tai Anna-Liisaan anna-liisa.laine@helsinki.fi. Lisää vapaamuotoiseen hakemukseen (maks. 1 sivu) ote opintosuoritusrekisteristä sekä ansioluettelosi.