6 years ago
0 0
  Pro gradu-projekti: Ravinnonlaadun vaikutus kehitykseen täpläverkkoperhosella (Melitaea cinxia)

 

Ravinnonlaadulla tiedetään olevan suuri vaikutus yksilöiden lisääntymismenestykseen. Yksilöiden välisestä vaihtelusta niiden kyvyssä sietää eroja ravinnonlaadussa tiedetään kuitenkin verraten vähän. Erityisesti tarvitaan tietoa siitä kuinka ravinnonlaatu vaikuttaa yli sukupolvien luonnonpopulaatioissa.

Etsimme opiskelijaa pro gradu-hankkeeseen, jonka tavoitteena on selvittää kuinka vaihtelu heinäratamon (Plantago lanceolata) ravinnepitoisuudessa vaikuttaa täpläverkkoperhosen kehitykseen ja elinkiertoekologiaan. Osana tutkimusta on myös selvittää kuinka äidin ravinnonlaatu vaikuttaa jälkeläisten kykyyn sietää vaihtelua omassa ravinnossaan.

Tutkimuksen valmistelu tapahtuu kevättalvella 2014, ja kokeellinen työ suoritetaan kesän aikana. Työ suorituspaikkoina toimivat Viikki, Lammin Biologinen asema sekä Ahvenanmaa.

Gradulaisena toivomme sinulta:

  • Tilastollisten perusmenetelmien hallintaa
  • Hyvää kirjoitustaitoa
  • Kykyä itsenäiseen työskentelyyn
  • Hyvää organisointikykyä

Sinulle tarjoutuu mahdollisuus työskennellä osana aktiivista ja kansainvälistä tutkimusryhmää, ja pääset oppimaan monipuolisesti tärkeitä menetelmiä ja konsepteja evoluutioekologian saralla. Työstä maksetaan palkkaa, lisäksi autamme sinua gradustipendien haussa (Lammin Biologinen asema, Societas Pro Fauna et Flora Fennica, Vanamo).

Mikäli olet kiinnostunut tai sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä Marjoon marjo.saastamoinen@helsinki.fi tai Anna-Liisaan anna-liisa.laine@helsinki.fi. Lisää vapaamuotoiseen hakemukseen (maks. 1 sivu) ote opintosuoritusrekisteristä sekä ansioluettelosi.