3 years ago
  Tiede tulee tarhaan

Uteliaisuus on tieteen tekemisen perusta, ja lapset ovat luontaisesti uteliaita. Tiede tulee tarhaan on evoluutioekologi Anna-Liisa Laineen tutkimusryhmän ideoima sarja työpajoja, joissa päiväkotilapset kutsutaan yliopistolle tutustumaan tieteeseen ja tieteentekijöihin. Työpajojen toteuttamiseen osallistuu suuri joukko Metapopulaatiobiologian huippuyksikön tutkijoita. Työpajoissa lapset pääsevät itse tekemään oikeita, tieteellisiä kokeita. Kokeiden avulla heillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua siihen, miten monilla tavoin eri eläin- ja kasvilajit kytkeytyvät luonnossa toisiinsa.

Työpajojen aikana tiede esitellään hauskana harrastuksena, joka ei katso ikää tai sukupuolta.

Vuonna 2016 työpajat järjestetään 29.-30.11. Viikinkampuksella (Biokeskus 3, Viikinkaari 1) aamupäivällä (n. klo 9-11). Onko teidän esikouluryhmässänne innostuneita tutkijanalkuja? Täytä hakemus 13.11. mennessä ja kerro miksi juuri teidän ryhmänne haluaisi osallistua työpajaan. Ilmoitamme valituille ryhmille 17.11. mennessä. https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/74400/lomake.html

TTT3TTT2rTTT1r

Lisätietoja: Prof. Anna-Liisa Laine 050-4484430 / anna-liisa.laine(at)helsinki.fi